Femei vs. Femei

empwmn

Zilnic, cel mai important test pentru mine are loc dimineața și se numește „OGLINDA”. Sunt femeie și dacă îmi stă rău părul, s-ar putea să remediez problema cu un mic artificiu format dintr-un elastic și două agrafe, dar dacă fața mea nu arată bine… e de rău!

Nu am avut niciodată momente în care să urăsc imaginea mea exterioară, au fost doar dimineți în care dacă nu ar fi existat pudra, dermatograful și rimelul – aș fi petrecut ziua întreagă răspunzând la întrebări cum ar fi: „Ești obosită?” , „Te simți rău?” , „Ești bolnavă?” – toate din cauză că aveam cearcănele la vedere. Da, probabil eram bolnavă pentru că citeam sau mă uitam la seriale până dimineața.

Cu fond de ten, sprâncene atent conturate, puțin blush, rimel și rujul meu preferat am reușit să păstrez departe de ochii curioși tot ceea ce se întâmpla rău în mintea sau sufletul meu la un moment dat. Am practicat astfel terapia OGLINDA pentru a scoate din mine tot ceea ce mă făcea să mă simt singură între oameni și a învăța să îmi dau tot interesul pentru mine, pentru starea mea de bine.

Anul 2019 sper să fie cel în care voi reuși să mă trezesc îndeajuns de dimineață pentru a avea timp atât de micul dejun, cât și de OGLINDĂ. Până se va întâmpla asta prefer să „mă hrănesc” cu sentimentul pe care îl am când am terminat de pus rujul pe buze. Stomacul mai poate să aștepte puțin.

Sunt multe frustrări pe care le avem noi, femeile. Dacă exista una dintre noi fără așa ceva, o rog mult să facă un pas în față și să ne învețe secretul. Multe dintre defectele pe care le judecăm extrem de aspru la celelalte au la bază lipsa de interes față de propria persoană.

Nu cred că o femeie care se trezește dimineața și face tot ce-i stă în putere pentru a se simți bine în pielea ei în acea zi – împarte gratuit ură în dreapta și în stânga.

Bărbații apreciază naturalețea, adevărat, dar să fii naturală nu înseamnă să nu ai grijă de dinții tăi, să nu îți perii părul, să nu îți cureți încălțămintea, să te ridici din pat și să ieși direct pe ușă.

E un semn de respect din partea persoanei care se află în fața ta dacă a avut grijă să se aranjeze sau să se îmbrace frumos înainte. De-a lungul timpului am auzit de foarte multe ori femei spunând despre alte femei că „se prea aranjează” și că nu înțeleg de ce e necesar să te dai cu ruj chiar și înainte să cobori după pâine. Cele mai multe femei care fac asemenea comentarii sunt dintre cele care nu dau doi bani pe imaginea lor.

Pentru mine, sufletul bun al unei persoane este o calitate deosebită mai ales în vremurile în care trăim, dar nu putem fi atât de ignoranți încât să nu mai punem preț pe modul în care arătăm.

De ce ne întrebăm unele pe altele cu ce ne îmbrăcăm înaite să ieșim în club? De ce ne interesează dacă vreuna dintre noi va purta rochie sau tocuri? Ca să nu ne simțim prost îmbrăcate. Ca să nu ne simțim mai urâte în ochii celorlalți. Din teama de a primi mai puțină atenție.

Orice artificiu care te face să te simți mai bine când te vezi în oglindă este extrem de important pentru starea ta de bine și ar trebui folosit fără rezerve!

Rimelul și rujul sunt două lucruri banale care îți pot da o mână sănătoasă de ajutor când ai o zi proastă sau când te simți urâtă. Ăsta este adevărul, noi femeile avem mult prea multe zile în care ne simțim așa. Depinde de ziua din lună, de cei din jur, de anotimp, de vreme, de absolut tot ce vedem și simțim pentru că astea suntem noi – niște observatoare fine a tot ceea ce se întâmplă și niște bureți care absorb stările și nemulțumirile fiecărei persoane cu care avem de-a face.

Primul gând al nostru ca femei, primul lucru care ar trebui să ne treacă prin cap dimineața când sună alarma ar trebui să fie ăsta: înainte de orice voi trece testul OGLINDA!

Dacă ne vom simți bine în pielea noastră și partenerii noștri, și copiii noștri, și prietenii noștri se vor simți mai bine. Tot ce arăt în exterior are o influență enormă asupra a tot ceea ce se întâmplă în interior. Arăt bine, mă simt bine! – cam așa merg lucrurile.

Suntem femei și nu trebuie să pierdem din vedere faptul că indiferent dacă suntem singure sau ne-am căsătorit, dacă avem deja copii sau încă suntem mult prea tinere pentru asta, trebuie să fim frumoase în continuare și să avem grijă de noi nu pentru ochii critici ai bărbaților noștri – ci pentru starea noastră de bine. Pentru că atunci când ne simțim frumoase până și noi pe noi ne iubim mai mult!

 

 

Un sfat pentru bărbați: Să strângi o femeie în brațe când are o zi proastă este un gest extrem de benefic pentru a o scoate din starea în care se află. Când are zile întregi la rând o stare proastă, brațele tale nu mai au puterea să rezolve nimic pentru că în asemenea situații s-ar putea ca ceea ce o macină să fie o problemă pe care o are ea cu propria ei persoană. Cumpără-i o rochie frumoasă, spune-i să se aranjeze ca să ieșiți la masă, insuflă-i ideea asta de a face ceva pentru a se privi cu alți ochi în oglindă și… urmărește magia!

 

 

 

 

Realistic Human Drama – From Ale With Love.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s