Bărbații sunt exact ca produsele cosmetice pentru demachiere…

Pentru necunoscători, apa micelară este un lichid cu proprietăți „miraculoase” de care noi, femeile, avem nevoie în fiecare seară înainte de culcare. Practic, întregul „miracol” are un singur moment al lui de glorie, în fiecare zi. Da, seara. Înainte de culcare. Asta dacă nu te demachiezi de mai multe ori pe zi…

Până să ajungi să te demachiezi corespunzător și zilnic, trebuie să încerci câteva produse cosmetice diferite, pentru a vedea care se potrivește cel mai bine tipului tău de ten. Unele îți vor usca fața, altele îți vor produce iritații, ba chiar îți pot declanșa o erupție oribilă și nedorită de coșuri.

Să fii femeie e greu. Îți dorești un produs care să usuce doar anumite zone, să hidrateze altele, să ilumineze doar unele și asupra câtorva riduri fine să aibă un efect de estompare, dacă nu e în stare să le înlăture de tot.

Astea fiind punctate, să trecem în revistă tipurile de cosmetice dintre care avem de ales…

Crema demachiantă pentru ten și ochi. În toate cazurile, crema asta o folosești când începi să te demachiezi, fie că e înainte sau după 20 de ani. În general, nu face minuni cu machiajul, nu-l îndepărtează pe cel rezistent la apă, ba chiar te ustură ochii când încerci să scapi de rimel. Cu toate astea, ți se pare cea mai bună cremă demachiantă și rămâi să o folosești o perioadă destul de lungă de timp, chiar dacă nu-ți satisface neapărat nevoile. Problema ascunsă cu produsul ăsta este că, de fapt, poate avea grijă de o singură problemă o dată: fie de ochi, fie de ten. În niciun caz nu le poate face pe ambele în același timp. La un moment dat, te saturi de neplăceri, cauți un alt produs cu care să înlocuiești crema asta care te-a inițiat în ale demachierii și îți spui că următorul va fi deosebit și că nu vei mai rămâne atâta timp la unul care te dezamăgește la fiecare folosire.

Gelul de curățare. După crema aia fină, urmează să încerci un produs mai consistent, cu mai multe proprietăți, pentru că și machiajul tău este mai complex și mai elaborat cu trecerea anilor. Ai speranțe mari de la el, fiind recomandat ca produs matur de îngrijire, cu toate că tu pari încă prea tinerică pentru așa ceva. Gelul de curățare acționează foarte bine la suprafața pielii, are o aromă fresh și o consistență plăcută, creându-se aparența că ar vrea și ar putea să demachieze în profunzime. Problema cu acest gel de curățare este că se poate cumpăra doar în recipiente mici și se folosește extrem de repede. Abia după ce ai făcut o pauză de la folosire, îți dai seama că ți-a lăsat pete pe față, intoleranță la alte cosmetice și nervi. Pentru că ai scos foarte mulți bani din buzunar ca să îl cumperi. Peste timp, rămâi totuși cu sentimentul că poate nu i-ai dat prea multe șanse și că poate trebuia să îl folosești în cantități mai mici, ca să îți ajungă o perioadă mult mai lungă de timp.

Scrub-ul. Machiajul, dacă nu știați, usucă pielea. Lasă cojițe inestetice care nu pot fi îndepărtate decât cu acest scrub. Mai dur, cu particule abrazive, singura modalitate de a fi mulțumită de acest produs este să îl folosești ori înaintea unei creme hidratante, ori înaintea unei măști regeneratoare. Are și el, într-adevăr, un rol important în procesul demacherii, dar se poate trăi la fel de bine și fără. Mecanismul de îndepărtare a pielii uscate poate să fie unul satisfăcător, dar niciodată nu te vei mulțumi cu o piele fină dar iritată sau slab hidratată.

Loțiunea tonică. Loțiunea asta nu face nimic de una singură, ci doar completează sau întărește efectul demachiantului. Altfel spus, pentru a face un produs mai bun, uneori apelezi la un al doilea, care să ajute la îndepărtarea puținelor impurități care rămân după folosirea celorlalte tipuri de produse. Rezultatul este vizibil îmbunătățit, dar să recunoaștem, nu ai întotdeauna timp și nici chef să te mai complici. Pentru o femeie, loțiunea tonică este produsul ăla care există întotdeauna pe raftul din baie, dar rămâne nefolosit și se aruncă de cele mai multe ori inainte de expirare.

Apa micelară. Când te gândești că o apă pe care nici nu te gândeai să o încerci, are atâtea proprietăți și face atâtea lucruri, poți să constați că ai urcat până în vârful piramidei. Pe lângă că are potențial și poate să curețe până și machiajul rezistent la transfer, nici nu irită ochii sau tenul, nu usucă, nu provoacă erupții acneice și nici nu e nevoie de loțiunea tonică pentru a-i termina efcetele. Când descoperi apa micelară, îți dai seama că toate produsele pe care le-ai încercat până la ea au fost simple cosmetice în geanta unei femei care se machiază. Simple mostre. Odată ce ai ajuns la apă micelară, te sfătuiesc să nu mai dai înapoi. Toate celelalte sunt pentru începătoare. Un machiaj bine făcut se îndepărtează cu un produs și mai bine conceput și gândit.

La încheiere, zic să renunțăm la creme, scrub sau loțiune tonică, să ne punem un machiaj rezistent pentru a cărui îndepărtare să avem nevoie de o apă micelară bună. Nu contează că e de la Nivea, Elmiplant, L’Oreal sau Bourjois. Important e să fie apă micelară la bază și în toată esența. Și să fie potrivită pentru nevoile tenului nostru.

Bărbații care trebuie să înțeleagă cum stau lucrurile cu demachierea, au prins ideea. Sper.

Pentru cei care ştiau deja, cu plăcere! Pentru reclama bună sau pentru aia proastă!

Totuși, cu drag pentru toată lumea.

Până data viitoare, share if you dare!

………………………………..

Ale

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s