Vrei să cucerești la un party? Te ajut cu 5 propoziții care au trecere

Pentru că timpul trece foarte repede și ar fi cazul să dăm un mic update direct de la anul 2000 la anul 2016/17, m-am gândit să scriu despre inițiativa masculină de a câștiga o nouă cunoștință feminină la o petrecere măcar pentru o cafea următoarea zi. Pentru că nu evoluați, domnilor… 

Știm cu toții că femeile sunt diferite și nu există pe lume atâtea categorii pentru a fi împărțite între ele. Tocmai de aceea o să-mi permit să generalizez, în speranța că la capitolul acesta suntem toate pe aceeași lungime de undă.

De câțiva ani mă încadrez la „peste 20” și probabil toate așteptările mele din perioada „sub 20” au fost cel puțin dublate.

Să ne înțelegem: nu mi-aș dori să fiu întreruptă din a petrece ca să socializez, pur și simplu tot grupul ăsta de sex opus pare că trăiește într-un film cu adolescenți de care eu (și sigur nu sunt singura) m-am săturat. Ce urmează sunt niște propoziții mai tari decât orice replică de agățat folosită până la momentul actual, credeți-mă pe cuvânt. 

1.„Îmi dai voie să trec?” 

Pare simplu de folosit, dar totuși, n-o aud niciodată. Sigur că în toate pub-urile sau cluburile în care se întâmplă să ieșim există mult prea multe persoane pe metru pătrat ca să ai pretenții. Independent de asta, noi femeile chiar am aprecia ca decât să stăm cu ochii în patru toată seara la cine vrea să trecă pe lângă noi, să ni se dea frumos un semnal că este mare nevoie să facem un pic de loc.

Nu, nu vrem să ne atingeți pe coate, mâini sau să ne puneți drăgăstos și protector mâna pe spate când trebuie să ne ferim. Chiar dacă nu auzim de muzică, putem să citim și pe buze propoziția de mai sus. Și da, face mai mult decât aia cu „Ești foarte frumoasă. Bei ceva cu mine?”.

Profit de moment și subliniez că până în 2016 ne-am săturat de tipii direcți. Și asta doar pentru că voi nu înțelegeți exact ce presupune asta. Puteți să fiți un pic indirecți? Oricum aveți mai mult de câștigat cu limbajul nonverbal decât cu cel verbal…

2.„Scuză-mă că te-am călcat/tras/împins/lovit.”

De cele mai multe ori, cu replica la 1 ai rezolva orice problemă sau neînțelegere care te-ar aduce în situația de a o folosi pe cea de la numărul doi. Subliniez și aici: DA! O apreciem! Mai mult decât orice tehnică obosită și răsuflată de agățat pe care ai folosit-o vreodată. Bărbații uită că femeile adoră pantofii și îi iubesc cel mai mult dintre toți pe cei pe care îi au în picioare în momentul în care tu te urci peste ei. Nu, nu-i deloc plăcut și este ca și cum ne-ai călca inimile și tot orgoliul în picioare. Așa că, te rog, data viitoare fii mai atent la picioarele mele. Suntem prea multe care nu putem să trecem peste asta în eventualitatea în care ai vrea să ne inviți la un ceai ulterior. Simplu: îmi calci pantofii, bucură-te că nu îi scot frumos din picioare ca să-i arunc după tine. Cu scuzele îți salvezi imaginea și brusc o să considerăm că ai ceva maniere. Dar tot nu vezi un ceai!

3.„Prietenul meu a băut cam mult. Îmi cer scuze pentru cum se comportă. O să am grijă să nu te mai deranjeze!”

Cu toții avem prieteni care chiar dacă sunt cei mai educați și drăguți în general, după două pahare se comportă ca niște animale. Saaau prieteni care oricum se comportă ca unele. Nu-i deloc plăcut ca un bărbat/băiat/puștan/ care abia se ține pe picioare să vină să se bage în seamă cu tine. Imaginea cea mai oribilă bineînțeles că nu e cea din fața ta, înțelegi că respectivul nu gândește limpede, ci aceea din spate, în care toată șandramaua de prieteni privesc spectacolul amuzați. Pentru noi nu-i amuzant. Și am aprecia enorm să vă aveți grijă de cei care exagerează cu paharele. Credeți-ne pe cuvânt că sunt un exmplar extrem de rar cei care vin să ia animalul de pe noi, iar noi îl apreciem din suflet. Poate cerem prea mult, dar nu ne-am lăsa niciodată prietenele fericite să vă strice buna dispoziție.

4.„Mulțumesc!”

Cuvântul ăsta cântărește cât un kilogram de fier pe un taler, față de celălalt pe care ai așezat o pană. Nu-l așteptăm, dar e foarte bine primit mai ales după ce dai de atât de mulți care au impresia că sunt foarte macho dacă se împing pe tine să comande ceva sau să-și facă loc printre toți petrecăreții. Sau care îți iau șervețelul de pe masă fără să spună nimic. Sau care scapă băutura pe tine sau pe jos evitând să folosească celelalte replici de agățat pe care le-am prezentat mai sus. Da, fac un efort să stau nemișcată un minut în timp ce rulează piesa mea preferată pentru tine – ca tu să treci, să îți pui lucrurile la masa mea sau mai știu eu ce să faci . Ai ajuns deja în cercul meu imaginar de loc și poate aștept să văd un pic de recunoștință sau cel puțin un blitz, exact ca în trafic, în semn de mulțumesc. Nu se practică. Cu toate că muzica este tare, regulile încă există și noi chiar ținem cont de ele. Adică noi care suntem femeile.

5.Aș vrea să comand ceva de la bar. Îmi dai voie?”/„Pot să îmi pun paharul pe masa ta?”/„Pot să vă iau un scaun?” 

Totul se plătește sau se răsplătește. Dacă îl iei fără să ne spui, chiar dacă va rămâne gol tot restul serii, s-ar putea să fim niște draci împielițați și să venim să-l recuperăm. Cu scaunul sau masa se rezolvă, nu-i atât de greu de acceptat. Dar ce faci când te trezești între brațele unuia care încearcă să comande ceva pe după tine?

Ce faci? Impropriu spus. Aștepți să se termine momentul penibil și taci din gură. Eventual spui că poți să te ridici un minut. Între timp, să nu cumva să crezi că piciorul tău ajunge sub piciorul scaunului pe care stăm printr-un eveniment neprevăzut, ghidat de univers. Noi suntem CREIERUL!

Pe lângă toate astea, sunt câțiva NU pe care trebuie să îi cunoști:

NU ieșim doar fete pentru că avem nevoie de companie. În general 95% dintre noi au o relație mai serioasă decât cămașa pe care ne place că o porți. NU avem nevoie de băutură ca să putem avea o conversație de două minute în care să-ți spunem subtil să faci pași pentru abordarea de… grădiniță (ca să nu folosesc un cuvânt urât care era mult mai potrivit în context). Asta o poți face foarte ușor și fără să consumi nimic. NU suntem de cucerit cu un braț care ți se mișcă în spate și care din greșeală te atinge. NU vrem să părem inabordabile pentru că nu vă dăm atenție, chiar nu sunteți interesanți și NU, nu mai suportăm replici și texte de agățat luate de pe Facebook. Desigur, sunt semnale din partea noastră pe care ați putea să le interpretați într-un mod favorabil, dar trebuie să fiți cât de cât copți la minte ca să le înțelegeți. Așteptați-le, vă rog eu! Nu ne obligați să fim drăguțe și să pierdm refrenul pentru voi. S-ar putea să avem și zile mai proaste și să vă facem un pic de râs în fața prietenilor voștri care abia așteaptă un moment de genul ăsta.

Pământul sigur s-a rotit din 2000 încoace și moda s-a schimbat. Vorbim din priviri, bun? Dacă nu ne privim, degeaba veniți să ne salutați. Cu siguranță pentru voi, cei care faceți asta, suntem viitoare mirese vara următoare. Chiar dacă nu vrem să ne mărităm niciodată sau poate nici măcar nu avem iubiți.

Închei aici, urându-i cu această ocazie celui care aseară mi-a rupt superba fustă midi cu tulle, în care și-a prins ceasul sau fermoarul pentru că a trecut ca din tun printre noi, un singur lucru: să i se rupă între picioare pantalonii la prima figură de dans cu care vrea să împresioneze!

Până la următoarea ieșire, sper să fiu o femeie fericită cu o fustă nouă, cel puțin la fel de faină!

Share only if you dare!

…………………

Alexandra

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s